Transport GRATUIT pentru toate comenzile! 

WAMkey, instrumentul de referinta pentru indepartarea coroanelor si a puntilor


Fara durere pentru pacientul dumneavoastra si fara nici un risc.

1. Cum si de unde pot cumpara WAMkey?

Nimic mai simplu. Puteti plasa comanda direct pe site-ul nostru sau puteti accesa pe site sectiunea "Reprezentanti zonali" pentru a contacta direct pe cineva din zona dvs.

2. Nu este mai rapid sa tai coroana si apoi sa fac o noua coroana?

Nici o problema. Dar, chiar daca faceti o noua lucrare protetica, o puteti folosi pe cea veche ca una temporara, un avantaj mare in special in cazul puntilor lungi. Nu este mai bine sa evitati sa folositi o multime de freze si sa uzati turbinele in procesul de ablatie al lucrarilor vechi?

3. Dar perforarea deterioreaza coroana, deci cum voi putea refolosi lucrarea protetica?

Deoarece medicul dentist nu mai trebuie sa distruga lucrarea protetica in zonele sale esentiale, coroana nu este deteriorata iremediabil (vedeti explicatiile). Odata ce perforatia este reparata, lucrarea protetica poate indeplini toate functiile sale esentiale: ocluzie, contactul cu dintii adiacenti, izolarea bonturilor, estetic. In majoritatea cazurilor este suficienta o simpla reparatie care se poate face cu compozit, in cabinet, imediat dupa descimentarea lucrarii. In general, intreaga operatie dureaza mai putin de o jumatate de ora.

4. Poate fi folosit WAMkey pe coroane metalo-ceramice?

Tehnica noastra este rapida si usor de gestionat. Dupa cateva miscari de antrenament, este posibil sa economisiti mai mult de 80% din stratul ceramic. Este doar o chestiune de obisnuinta, pricepere si rabdare. Urmati instructiunile de utilizare pe care le veti primi cu instrumentele dvs. si veti reusi! Iata cateva sfaturi utile:5. Este garantat WAMkey?

Desigur, WAMkey® este garantat atata timp cat a fost folosit in conformitate cu protocolul sau de utilizare. Garantia acopera defectele de fabricatie si neconformitatea materiilor prime. Veti descoperi rapid ca datorita frictiunii reduse in timpul indepartarii coroanei, nu este nevoie sa fortati instrumentele si deci nu va exista riscul sa le deteriorati.

6. De ce am nevoie de 3 instrumente WAMkey?

Dupa cum ilustreaza aceste animatii, intotdeauna trebuie sa incepeti sa lucrati cu cel mai mic instrument pentru a ajunge cat mai aproape de axul vertical al dintilor. Dar daca instrumentul este prea mic, acesta se va roti in interiorul cavitatii. Acest lucru se poate intampla in special daca va confruntati cu un strat gros de ciment, o carie sau o reconstructie din amalgam. In aceste cazuri instrumentele mai mari vor fi cu siguranta utile. Aceste prime doua instrumente trebuie folosite intotdeauna cu cel mult 2 degete.

In unele situatii, in special la molarii mari, este posibil sa aveti nevoie de mai multa forta in special in cazul in care coroana are frictiune mare. Atunci, trebuie sa mariti cavitatea pentru a introduce instrumentul 3, care este de 40 de ori mai puternic decat celelalte.

De fapt, cu doar o singura dimensiune de WAMkey® nu veti putea elimina orice coroana. Cu toate acestea, instrumentele se vand si individual pentru eventuale inlocuiri.

7. WAMkey functioneaza cu toate tipurile de cimenturi dentare?

Precum majoritatea dispozitivelor, WAMkey nu poate garanta o rata de succes de 100%. Dar practicienii care folosesc WAMkey au raportat de obicei o rata de succes de peste 90%. In 2012, o evaluare realizata de Dental Advisor in SUA a condus la o rata de succes de 92% la peste 320 de coroane cimentate cu diferite tipuri de cimenturi dentare.

WAMkey aplica un cuplu de forte in locul ideal (intre cele 2 elemente care urmeaza sa fie separate) si in directia ideala (in axul dintelui). Asadar, ceea ce putem spune este ca daca nu puteti descimenta o coroana cu WAMkey, atunci nu exista nicio sansa sa o descimentati fara a o distruge complet.

8. Functioneaza WAMkey pe coroane de zirconiu?

    1. WAMkey este in prezent singurul dispozitiv de pe piata care exercita o forta in locul potrivit (in mijlocul fetei ocluzale a dintelui, intre coroana si stalp) si in directia cea buna (in lungul axului preparatiei). Deci, daca WAMkey nu va permite sa descimentati o coroana, niciun alt dispozitiv nu va va permite sa o faceti fara a distruge coroana. Deci WAMkey reprezinta in prezent cea mai buna sansa de a reusi.
    2. Exista 2 dificultati esentiale cu coroanele de Zirconiu:Trepanarea coroanelor de zirconiu este mai dificila decat a majoritatii materialelor utilizate pentru coroane. Dar frezele speciale permit acum sa se realizeze acest lucru in conditii mai bune decat cu frezele diamantate conventionale. Va oferim sa incercati Zircator care este perfect adaptat procedurii WAMkey:Utilizarea acestui tip de freza face posibila realizarea tunelului mic dintre preparat si coroana, ceea ce va ofera o sansa excelenta de a reusi. Unele cimenturi sunt mai rezistente decat altele, ceea ce va poate complica sarcina. Dar nu este o sarcina imposibila. Multi practicieni mentioneaza ca au reusit sa descimenteze coroanele din zirconiu.
    3. Cateva studii serioase arata ca, in total, WAMKey are succes in aproximativ 90% din cazuri, cu conditia sa fie folosit conform indicatiilor (nu pe dintii frontali inferiori si de preferinta pe premolari si molari).

9. Poate fi utilizat WAMkey pe dinti vitali? Nu este riscant?

Aceasta intrebare este legitima. Aceasta intrebare se refera mai degraba la pacientii tineri decat la cei varstnici, deoarece, cu cat se inainteaza in varsta, cu atat marimea si inaltimea pulpei scade si astfel se indeparteaza de fata ocluzala. Prin urmare, este mai putin probabil sa afecteze un pacient varstnic decat un pacient tanar.

In majoritatea cazurilor, nu uitati ca:

  • inainte de a crea tunelul va trebui sa mariti fereastra in coroana pana cand veti vedea nivelul cimentului;
  • Odata ce puteti vedea cimentul si numai dupa ce il puteti vedea, creati tunelul;
  • Cand realizati tunelul, utilizati coroana ca ghid (mult mai dura decat dentina), deci exista sanse nesemnificative de a freza in pulpa;

Exista totusi o recomandare importanta (consultati sfaturile din instructiunile CDROM). Raciti freza cu spray-ul aer-apa in timp ce creati tunelul, deoarece pulverizarea piesei de mana nu va putea intra in tunel.CAZURI CLINICE

Cautare

Ultimele articole

"Fixarea adezivă - o abordare simplificată însă complet predictibilă" 26 noiembrie 16:00 Lector: Dr Silvana Thering, specialist protetică...
Cursuri Cabinete Dentsply Sirona - Perioada Septembrie - Noiembrie 2021