Despre KLOCKNER®
IMPLANT SYSTEM

Fondat în 1987 și cu sediul central în Andora, Klockner® Implant System este unul din brandurile pionier în implantologie. Fiind un lider de piață și un punct de referință în Spania și Portugalia, Klockner® Implant System are la momentul actual o rețea de distribuție internațională extinsă în Europa, Middle Est și Statele Unite ale Americii.

Misiunea

sistemului KLOCKNER® IMPLANT SYSTEM este de a “ajuta clienții să obțină excelența în tratamentele lor prin oferirea celor mai bune produse pentru fiecare fază a tratamentului”.

Toate acestea sunt susținute de doi mari piloni:

Știință și educație

În ceea ce privește Știința, Klockner® Implant System are cinci catedre de cercetare în mari centre universitare: UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), Universitatea din Sevilla, Universitatea San Pablo din Madrid, UIC (Universitat Internacional de Catalunya) și Universitatea din Granada. De asemenea, colaborează cu alte 30 de universități din Spania, Portugalia și Statele Unite, deținând în același timp un Comitet Științific propriu care se ocupă cu publicarea articolelor în reviste de specialitate precum și prezentarea acestora la congresele internaționale de profil. În prezent, Klockner Implant System are peste 120 de articole publicate în reviste științifice.

În ceea ce privește Educația,Klockner® Implant System are un program educațional ambițios, cu mai mult de 100 de evenimente anuale, work-shop-uri și cursuri.  De asemenea, Klockner® organizează propriul congres, numit “Meeting Friends”.

1987 – Crearea sistemului Klockner® Implant

În 1987 Dr. Padrós, împreună cu un grup de profesioniști dedicați rigorii științifice, proiectează un implant cu hexagon extern, care reprezintă o versiune îmbunătățită a implantului cu conexiune universală. Sistemul de implant Klockner® se naște cu scopul de a oferi inovație și dezvoltare pieței.

1993 – Shot Blasting Surface Klockner®

Ca urmare a cercetărilor făcute de profesorul Javier Gil*, care dovedesc că rugozitatea suprafeței îmbunătățește timpii și calitatea osteointegrării, Klockner® Implant System începe să aplice suprafața “Shot Blasting by Klockner®” la toate implanturile sale. Astăzi, Klockner® păstrează aceeași tehnică de tratare a suprafeței ca o consecință a succesului clinic obținut.

Aplicaciones biomedicalas del Titanio y sus aleaciones”, F.J.Gil, J.A. Planell, Revista de Biomecánica 1 (1) (1993).

Istoria sistemului Klockner®

1994 – Ball attachment Klockner Implant System

În 1994, Klockner® Implant System a lansat  inovativul ball attachment system. Acest sistem care corectează unghiul de inserție al implantului a făcut cunoscut Klockner® Implant System la nivel european.

1996 – Threaded Expanders

În 1996, Klockner® Implant System lansează Expanderele sale filetate. A fost primul dintre numeroasele produse inovatoare lansate de Klockner Implant System, orientate spre operațiile mari de regenerare osoasă.

1997 – SOADCO S.L.

În 1997, Klockner® Implant System își mută producția la SOADCO S.L, în Andora. Această mișcare conferă produselor Klockner Implant System toate condițiile unei producții în cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. În acel an, întregul proces de producție obține și CE, EN-ISO 9001 și UNE-EN 46001.

 1999 – Zona cervicală și corpul implanturilor Klockner

Ca rezultat al anilor de cercetare, Klockner® Implant System aplică un tratament de prelucrare tuturor zonelor cervicale ale implanturilor sale. Acest tratament este special conceput pentru a îmbunătăți aderența și calitatea țesuturilor gingivale, ghidează și pentru ghidarea fibroblastelor. În același mod, se introduc modificări corpului implantului (dublu filet și profil  progresiv al acestuia), care cresc rezistența la filetare și stabilitatea primară a implantului.

2002 – Klockner® obține aprobarea FDA (Food & Drugs Administration)

Odată cu obținerea certificării FDA s-a dovedit înca odată că produsele Klockner® Implant System respectă cele mai înalte standarde de calitate la nivel mondial și a început comercializarea brandului Klockner® Implant System în întreaga lume.

2006 – Catedra de cercetare universitară Klockner® – UPC (Universitat Politécnica de Catalunya)

În 2006, Klockner® Implant System se alătură grupului de elită al companiilor cu înalte standarde tehnologice și, sub îndrumarea Prof. Javier Gil, pune bazele catedrei de cercetare și dezvoltare a biomaterialelor și a comportamentului biomecanic.

2007 – Lansează un nou sistem de implant dentar, Essential Cone®

Klockner® Implant System pariază pe viitor și pe conexiunea internă. Pentru aceasta își întărește Comitetul științific, condus de Prof. Javier Gil prin incorporarea Dr. Mariano Herrero, Pedro Lázaro și Carlos Falcao.

Rezultatul acestei colaborări este lansarea pe pe piața internațională a Essential Cone, un implant de conexiune internă cu guler prelucrat.

2008 – Klockner® din America de Nord

Klockner Implant System se extinde la nivel internațional în Statele Unite, deschizându-și propria reprezentanță în Miami, Florida.

2008-2016 – Klockner® colaborează intens cu mediul universitar, cu universități faimoase din Spania

 – Universitatea din Sevilla sub îndrumarea Dr. Pedro Bullón (și orientat spre cercetarea și dezvoltarea clinică a sistemului Klockner® Implant System.)

– Sao Pablo CEU sub îndrumarea Dr. Manuel Fernández (și orientat spre investigarea celulelor stem).

UIC (Universitat Internacional de Catalunya) sub îndrumarea Dr. José Nart și orientată spre prevenirea și tratamentul periimplantitei.

Universitatea din Granada  sub îndrumarea Dr. Pablo Galindo și orientată spre cercetarea de bază și investigarea rezultatelor clinic ale sistemului Klockner® Implant System.

2011 – Se lansează un nou sistem de implant cu conexiune externă KL

În urmă cererii de pe piața spaniolă Klockner® lansează KL, un nou implant universal cu conexiune externă, după  propriul design și urmând înaltele sale standarde de fabricare.

2015 – OPTIMUM®, nouă generație de titan medical

Printr-un proiect dezvoltat împreună cu ZAPP, Klockner® Implant System creează o nouă generație de titan, Optimum®– un titan de clasa 4, cu elasticitate crescută și proprietăți mecanice îmbunătățite cu 64%.

2015 – Se lanseaza VEGA, un implant destinat protecției osului cortical

Este lansat VEGA®, implantul ce protejează osul cortical, cu conexiune conică și hexagon de repoziționare și care respectă principiile de platform switch. Are un design al zonei coronare care permite o mai bună distribuție sarcinilor și împiedică pierderea osoasă după încărcarea implantului.

Datorită titanului OPTIMUM®, Vega are diametre înguste care merg până la 3 mm.

2016 – Se lansează ContacTi® – the surface that the bone was waiting for

După mai mult de 15 ani de cercetare, Klockner® Implant System lansează ContacTI®, nouă suprafață bioactivă care accelerează stabilitatea biologică și permite încărcarea definitivă a implantului în 4 săptămâni.

Indicat pentru immediate loading, ăncărcare rapidă și pentru pacienții cu grad de risc crescut.

#KlocknerFamily

Când vorbim despre #KlocknerFamily, vorbim despre toți oamenii companiei, fie ei angajați, membrii ai comitetului științific, clienți, medici, furnizori, pacienți, studenți, etc.

#KlocknerFamily reprezintă filozofia și valorile fundamentale ale companiei, care vorbesc despre afecțiune, proximitate și grijă reciprocă.

Cercetare, dezvoltare și producție

SOADCO S.L. este compania responsabilă pentru dezvoltarea și fabricarea implanturilor Klockner® Implant System. Situată în Andorra, facilitățile, echipamentele și echipa să de înaltă calificare sunt pregătite pentru a face produsele să îndeplinească standardele de înaltă calitate pe care Klockner® implant System le cere. Produsele sale au o calitate excelentă, ceea ce a permis obținerea celor mai importante certificări disponibile (FDA).