Suprafața implanturi ContacTI

Suprafața ContacTI® accelerează stabiliatea biologică a implanturilor permițând încărcarea definitivă a implantului în doar 4 săptămâni

Această suprafață inovatoare a fost dezvoltată în peste 15 ani de cercetări, iar rezultatul garantează o compatibilitate totală cu țesutul natural. Acest efect se manifestă prin riscul scăzut de respingere al implantului, prin scăderea timpilor de recuperare și prin durabilitatea îndelungată a implantului.

Suprafața ContacTI® care a fost concepută pentru a obține cea mai mare rată de succes în toate cazurile clinice.

ContacTI® reprezintă soluția ideală pentru încărcarea imediată și timpurie a implanturilor reprezentând o soluție viabilă chiar și pentru pacienții cu risc crescut (osteoporoză, diabet, etc).

Performanța deosebită a suprafeței ContacTI® este obținută printr-un tratament în două etape:

  1. Bombardare cu particule de aluminiu (prin imersiune alcalină) care se numeste SHOT BLASTING;
  2. Tratament termochimic, în urma căruia titaniul Optimum® de grad 4 care stă la baza suprafeței ContacTI® este acoperit cu un strat uniform de titanat de sodiu. Odată ce suprafața intră în contact cu sângele pacientului, prin activitatea ionilor de sodiu, formează o suprafață complet stabilă și care garantează compatibilitate totală între implant și țesutul biologic.

Contacti® este suprafața bioactivă dezvoltată de Klockner®, care accelerează stabilitatea biologică la 4 săptămâni fiind indicată pentru pacienții cu grad de risc crescut, încărcare rapidă și încărcare imediată. Aceste proprietăți de suprafață permit conform studiilor de specialitate ca implantul să prezinte la 4 săptămâni  un cuplu de dezinserție de cel puțin 35 Ncm și valori ISQ mai mari de 75 ceea ce reprezintă  posibilitatea ca implantul să fie protezat în siguranță.

În urma acestor tratamente de stabilizare și compatibilizare biologică sporită, suprafața ContacTI® protejează implantul și zona aferentă de riscul contaminării cu bacterii.

ContacTI®  permite un contact mai mare intre implant si os: peste 75% după primele 2 săptămâni și 80% după 3 săptămâni, asigurând încărcarea finală a implantului la numai 4 săptămâni după inserare.

Printre proprietățile principale și caracteristicile tehnologice ale ContacTI® , dintre cele mai importante sunt:

  • Creșterea capacității hidrofilice;
  • Încărcare negativă ridicată;
  • Protecția selectivă a proteinelor;
  • Nivelul moderat de rugozitate (Sa 1,5 + – 0,1 μm).

Descărcați aici cazurile clinice:

Cazul clinic nr. 1
Dr. Mariano Herrero

Cazul clinic nr. 2
Dr. Pedro Lázaro